Verdien som engang stammet fra et så enkelt konsept har blitt videreført i flere århundrer, og til den dag i dag er gull regnet som et meget verdifullt metall. Selv om gullrushet i stor grad er over, og gullstandarden offisielt er lagt ned, så er blant annet investering i gull skutt i været. Mye skyldes ETF-er og online investeringer, men også fysisk gull har blitt populært å oppbevare!

Hvorfor fysisk gull?

Finanskriser kommer og går, og selv om mange argumenterer for at aksjemarkedet til slutt gir deg en gevinst, så er det få ting som er like sikre som gullet. Denne investeringen har gitt en fantastisk avkastning over årene, og gullets verdi stiger jevnt og trutt. Det er uten store svingninger. Selv om gull har sine nedover turer, så er disse uavhengig av markedet generelt. Under finanskrisen steg fortsatt gull oppover, helt til 2011, hele 3 år etter finanskrisen traff.

Men hvorfor ønsker noen å investere i fysisk gull fremfor de tidligere nevnte ETF-er? Vel, svaret kan kanskje være så enkelt at folk flest foretrekker fysiske eiendeler. Med en fysisk eiendel er det dessuten ditt ansvar å sikre den, og ingen kan hacke deg eller stjele gullet uten at de kommer forbi deg, noe mange foretrekker når det er snakk om å beskytte eiendeler.

Hva er god praksis ved kjøp av fysisk gull?

Om du skal investere i fysisk gull, så er det mange forhåndsregler du må forholde deg til. Det første starter med hvem du kjøper gullet av. Du kan velge å kjøpe gull av privatpersoner, banker, eller sertifiserte forhandlere. Velger du førstnevnte, så er det viktig at du får med et sertifikat og har en stor tillit til personen du kjøper av. Dette er en generell regel du absolutt bør følge ved kjøp av fysisk gull, da falske kopier eller ”utvannet” gull fort kan lure deg.

Dessuten må du også huske på forsikring og sikkerhet. Uavhengig av verdien på gullet du kjøper, så vil du neppe ha det liggende rundt i huset. En safe er en naturlig investering for å forsikre deg om at gullet blir oppholdt på en trygg måte. Selv om gullet kan være godt sikret, så er det derimot også lurt å ha en forsikring på toppen av det hele, bare for å være helt trygg.

Kostnadene knyttet til disse punktene henter du garantert inn i verdiøkningen uansett. Nå som flere og flere kaster seg inn i kjøp av gull som følger av ryktene om børsfall over hele verden, så er det liten tvil om at investeringer i fysisk gull blir mer populært!