Når man skal kjøpe en ny bil og trenger et lån, blir det plutselig veldig viktig å finne ut av hvordan man får den beste renten på lånet sitt, sånn at man kan få det billigste lånet og betale tilbake minst mulig ekstra oppå den prisen man låner. Men for å kunne vurdere om det banken eller utlåneren foreslår er en god idé, må man vite litt mer om hva en typisk rente på billån egentlig er. Men hvis man ikke har tatt et billån før, kan det hende at man ikke vet det, så det snakker vi om her.

Når man ser etter et billån er det mange viktige faktorer man skal tenke på. En av dem er renten og det det vi skal snakke om her nå, sånn at du kan gå mer selvsikker inn i banken for å be om et lån. Det er også en vanlig misoppfattelse at man trenger å låne penger av banken, for når det kommer til å låne penger til en bil, så er det faktisk sjelden at det er i banken man får det beste renten og de beste vilkårene i forhold til det billånet man ønsker seg. Litt mer om det her.

Flere muligheter for lån

Det er som sagt ikke bare i banken at man kan få et billån, og ofte er det faktisk heller ikke det stedet som man typisk vil få den beste renten. Den laveste og beste renten får man nemlig ofte andre steder, som for eksempel hvis man både kjøper bilen og tar opp lånet samme sted – nemlig hos den forhandleren der man kjøper bilen.

Dette er det mange grunner til, og en av dem er at de ofte kjører kampanjer som gjør at man får ned til 2% i rente, mens en helt typisk rente på billån ligger på rundt 5% etter at kampanjen er slutt. Andre steder kan man få renter på 7%, mens den vanligste renten på et billån uten sikkerhet, ligger på rundt 10-15%, noe som er betraktelig høyere, men samtidig har man jo ikke lånt med sikkerhet, så det må man nesten regne med. Lån uten sikkerhet er nemlig typisk dyrere enn lån med sikkerhet.

Få billigere billån

Fordi et billån ofte har en høy rente fordi man ikke låner med sikkerhet i noe, er det i bunn og grunn ikke så veldig mye man kan gjøre for å få ned prisen på renten. Der kan banken være ganske rigid, og vil typisk gi deg den vanlige renten, som vi har snakket om her, kan ligge på alt fra rundt 7% til rundt 15% avhengig av hvor du får lån og hvilke personlige økonomiske forhold du har. For dette spiller ofte inn.

Det å kjøpe bilen sammen med noen, er dog en av de få tingene man kan gjøre som kan være med på å gjøre at man kan få en lavere rente, fordi banken ofte føler seg mer sikker på at dere kan betale når dere er to, og ikke bare en.