De aller fleste har i en eller annen sammenheng hørt om kryptovaluta. Disse har blitt utrolig populære den siste tiden, og mange har begynt å investere stort i fenomenet. Den nest mest populære, og verdifulle kryptovalutaen heter Ethereum, som i virkeligheten er mye mer enn bare en kryptovaluta. Ethereum er et nettverk som presenterer mange muligheter med desentralisert økonomi. La oss ta en nærmere titt.

Hva er kryptovaluta?

Først og fremst kan vi se litt på hva kryptovaluta egentlig er, og hvorfor det har blitt så populært. For, hvorfor trenger vi egentlig nye valuta? Hva er galt med kroner, dollar og euro? Kryptovaluta er, i motsetning til disse desentraliserte og heldigitale. Det betyr at de ikke styres av en sentralbank, men kun av tilbud og etterspørsel. Dette er grunnen til at man ofte opplever store svingninger i prisen til kryptovaluta, også når du ser på Ethereum kurs. En av grunnene til at mang mener at kryptovaluta er fremtiden for betaling, er fordi det er så trygt å bruke. Blockchain er en teknologi som brukes for å sikre transaksjoner, og bokføre alle overføringer offentlig. På denne måten er det ingen som kan jukse, eller hvitvaske pengene.

Ethereum nettverket

Så, hvorfor skal man velge akkurat Ethereum når man skal kjøpe kryptovaluta? Bitcoin ligger jo øverst på lista når det kommer til verdi og popularitet! Det stemmer, Bitcoin er mer populært enn Ethereum, men sistnevnte er så mye mer enn en kryptovaluta. Ethereum er egentlig ikke navnet på selve kryptoen, men på et nettverk på blockchain der brukere kan utvikle applikasjoner med mange fordeler. På dette nettverket er det kryptovalutaen Ether som brukes. Mange mener at selv om Ethereum ligger på andre plass over verdens mest verdifulle krypotovalutaer, så kan man se en lys fremtid for den, ettersom det tilbyr noen helt unike muligheter. I november sist år nådde også kryptoen sin høyeste pris noensinne.

Slik investerer du

Hvis du synes kryptovaluta som Ethereum er spennende, så kan du investere i det. Dette krever tid, og et stykke arbeid. Du må nemlig være helt sikker på at du vet alt det går an å vite om Ethereum, og at du er i en posisjon der det passer å investere penger. Kryptoinvestering innebærer nemlig stor risiko, og du må være sikker på at du invester med penger du har råd til å tape.

Når du har funnet ut av alt dette må du finne deg en kryptobørs du kan handle på, og en krypto-wallet du kan oppbevare pengene i. bruk litt tid på å finne dette, og på å undersøke de ulike mulighetene. Det er viktig at du velger de som passer til deg og ditt investeringsnivå. Inne på kryptobørsen du velger kan du lage en bruker, og deretter søke opp og kjøpe de kryptovalutaene du er interessert i. til å starte med holder det kanskje å kjøpe Ethereum, men etter hvert kan du utvide kjøpene, og skape en versatil investeringsportefølje med ulike krypto.