Dersom du leter etter noe du kan investere penger i, så finnes det svært mange valgmuligheter. Noen velger å investere pengene sine i gull eller sølv, mens andre er mer tradisjonelle og investerer i bolig.

Dersom du leser på nettsider som Fremtidensbygg.no, anser magasinet bygg for å være en god investeringskilde. Les videre for å finne ut hva det vil si å investere pengene sine i bygg og bolig!

Investere i utleiebolig?

Mange som investerer i eiendom velger å investere pengene i utleieboliger. Dette er noe du potensielt kan tjene nokså lette penger på – både fra leieinntekter og markedets prisstigning.

Husk at inntektene du får på utleie av boliger stort sett er ganske lave dersom vi sammenligner med investeringen du gjør. Med rentene på dagens marked og en belåningsgard på kanskje 70 til 80 %, vil du normalt sett bare tjene litt på selve utleien.

På grunn av dette er det avgjørende at du fokuserer på markedets prisstigning om du skal kunne tjene godt på investering i utleieboliger. Hvis du tar opp et større lån for å kjøpe eiendommen, vil du kunne tjene mye og raske penger om boligprisene stiger.

Det er imidlertid viktig å også tenke på at egenkapitalen kan tapes nokså enkelt. Det er med andre ord en betydelig risiko involvert, spesielt med dagens svingende boligpriser på eiendomsmarkedet.

Hvordan investere i utleiebolig?

Dersom du surfer på nett for å finne potensielle boliger du kan investere i og leie ut, er det viktig at du tenker på sikkerhet. Det finnes uærlige selgere av bolig, noe som spesielt gjelder i utlandet. Det finnes eksempler på at noen kjøper boliger som ikke eksisterer i utlandet.

Sørg derfor for at du tenker på sikkerhet når du ferdes på nett. Først og fremst bør du vurdere om nettsiden du besøker er legitim. Sjekk gjerne anmeldelser fra andre brukere. Du bør også ha antivirus for Mac eller PC, slik at maskinen din ikke angripes av malware og virus.

Så snart du har funnet en bolig som virker lovende, anbefaler vi å oppsøke den fysisk. Gå på visning og kontroller at boligobjektet er som beskrevet. Legg inn bud, og kryss fingrene for at du vinner budrunden. Når du eventuelt gjør det, er boligen din!

Du kan selv velge om boligen skal leies ut eller om du vil bo i den selv. Er planen din å investere i utleiebolig, vil det naturligvis være førstnevnte som er aktuelt. Orienter deg om leieprisene på markedet, og finn potensielle leietakere via nettsider som Finn.no.

Airbnb eller privat langtidsutleie?

Dersom du skal investere i utleiebolig, vil du stå overfor to valgmuligheter. Du kan enten leie ut boligen privat, eller du kan leie den ut via aktører som Airbnb. Fordelen med sistnevnte er at leieprisen blir høyere, noe som kan generere høyere inntekter.

Det sies at utleieinntektene via Airbnb ofte er 70 til 100 % høyere enn vanlige leieinntekter. Ulempen med utleie gjennom Airbnb, er at du risikerer at leiligheten står tom over lengre perioder. I disse periodene vil du med andre ikke ha noen inntekter på investeringen din.

Ønsker du en sikker løsning med lavere risiko, er derfor langtidsutleie privat den beste løsningen.

Hvem kan investere i bolig?

I prinsippet kan hvem som helst investere i bolig. Det skal likevel sies at det er en fordel å vite hva du holder på med. Om du har kjennskap til boligmarkedet er naturligvis dette en stor fordel.

For at du skal kunne lykkes med investering i bolig, bør du blant annet være klar over hvilken risiko dette innebærer. Det er nemlig ikke gitt at du ender opp med stor avkastning på investeringen din over tid.

Snakk gjerne med en finansrådgiver dersom du trenger noen gode råd underveis. Vedkommende kan gi deg tips rundt boligkjøp, gjeldende regler, beskatning og lignende. Dette er kunnskap du vil kunne dra nytte av når du investerer i eiendom.

Konklusjon: Er investering i eiendom smart?

Eiendom er utvilsomt smart å investere i. Alle har bruk for tak over hodet, og det vil derfor som regel være et godt marked for leietakere. Dersom du velger å bo i boligen du kjøper selv, er boligkjøp fortsatt en god investering.

Grunnen til at boligkjøp er en god investering, er at boligens verdi som regel øker for hvert år som går. Dersom du en dag selger boligen, vil du derfor kunne sitte igjen med en god fortjeneste.

En oppsummering

Dersom du planlegger å investere i noe, kan eiendomsinvestering være et godt valg. Enten du leier ut boligen eller bor i den selv, vil du kunne tjene gode penger på å eie boligen. Dette skyldes at boliger stort sett øker i verdi.

Det er greit å ha kunnskap om boligmarkedet dersom du planlegger å investere i utleiebolig. Ellers er det bare å finne en bolig du kan investere i. Lykke til!