Etter å ha sett Exit er det kanskje mange som har begynt å lure på hvor lett det egentlig er å drive med investering. Eller kanskje har du alltid hatt en liten investor i magen, som du endelig er klar for å slippe ut. Det kan være vanskelig for mange å vite hvor man skal starte, og vi skal derfor hjelpe deg litt igjennom de første trinnene på veien mot å bli en investor.

Det er et par ting du skal tenke over allerede før du begynner. Hvorfor ønsker du å drive med aksjehandel? Er det fordi det er spennende, er det fordi du ønsker å lære mer, eller er det for å tjene raske penger? Som nybegynner anbefaler vi at du ser på aksjehandel som en langsiktig plan. Såkalt daytrading, altså å kjøpe og selge aksjer på kort tid, er for de mer erfarne investorene, ettersom dette innebærer en høy risiko. Dersom du ønsker å lære mer trading, kan du lære mer hos Saxo. Besøk bedriftens nettside for mer informasjon.

Personlig økonomi

Det aller første du gjør er gå igjennom personlig økonomi og at du selv forstår at det finnes en viss risiko ved investering. Du skal ikke unngå denne risikoen, men anerkjenn at den eksisterer. Dersom den personlige økonomien din ikke er der du ønsker, kan du lese litt mer om sparetips. Vi anbefaler at venter med invertering til du har en stabil økonomi.

Riktig plattform

Dersom din personlige økonomi er på plass, skal du velge deg en tradingplattform. Her kan det være en god ide å gjøre litt research. Det er viktig at du finner deg en plattform som dekker dine behov og som tilbyr aksjehandel innenfor området du ønsker å drive investering i. Du skal se etter brukervennlighet, kundeservice, tilleggsfunksjoner og tilgjengelighet. Vurder om du har behov for en tilhørende app, og finn ut hva som er viktig for deg og vurder deretter.

Legg en strategi

Etter du har valgt plattform, samt opprettet en konto, skal du legge en investeringsstrategi. Hvordan skal du kjøpe og selge aksjer? Du skal altså legge en strategi på hvordan og hva du skal handle. Om du ønsker å handle på eget initiativ bør du vurdere hvilke kriterier et selskap skal ha for at du skal gå inn og handle. Du kan tenke på det som en liten sjekkliste. Om du ønsker å lære mer, eller om du ønsker ordforklaring kan du lese mer her.