Et nytt år gir nye muligheter og det er nesten ikke noen områder der det er mer sant enn når det kommer til investering. Markedet for investering endrer seg hele tiden, og det som var det mest populære i går, er ikke nødvendigvis det i dag. Her kan du lese mer om hva som er de mest populære investeringsobjekter akkurat nå.

Kryptovaluta – usikkert, men populært

Investering i kryptovaluta er kanskje ikke like populært som det var på sin absolutte høyde i 2017, men siden det hele tiden kommer nye, revolusjonerende kryptovalutaer på markedet, så er det fremdeles et yndet investeringsobjekt. Spørsmålet er jo hele tiden, hvis krypotvaluta kommer til å bli en dominerende verdensvaluta på et eller tidspunkt i fremtiden, hvilken blir den dominerende?

Selv om Bitcoin fremdeles troner høyt på popularitetsskalaen, så har man avdekket flere potensielle problemer med hvordan selve blokkjedeteknologien fungerer. Dette blir tydelig i forbindelse med energiforbruk, der Bitcoin’s blockchain er en av verstingene, og man ser etter raskere og mer bæredyktige løsninger. Det er derfor kryptovalutaen IOTA, som baserer seg på systemet med en floke – the tangle – har vokst i popularitet. Transaksjonene går raskere og bruker mindre energi. Det samme gjelder for Ethereum, som benytter seg av en raskere og mer energivennlig blokkjede, enn Bitcoin.

Det er foreløpig ingenting som tyder på at kryptovaluta ikke vil være en sentral del av investeringsmarkedet gjennom 2020.

Privatinvestering i aksjer

Gode, gammeldagse aksjer er også fremdeles et særdeles populært investeringsobjekt, især blant privatinvestorer. Kanskje kommer dette av at det er det vi tradisjonelt sett forbinder med investering, og derfor føles det trygt for nybegynnere å kaste seg ut i?  

Det hjelper også at online investering i aksjer er blitt så brukervennlig, men denne brukervennligheten gjelder også i stor grad andre investeringsobjekter. At man investerer i et selskap, eller flere selskaper gjennom et aksjefond, føles på mange måter håndgripelig og det er derfor det er så populært å investere i selskaper som man kjenner godt i forveien, og som man har tro på i fremtiden.

Mye tyder på at aksjeinvestering ikke kommer til å falle i popularitet med det første. Det kommer hele tiden nye, smarte måter å investere på, og investeringsroboter er også begynt å bli svært populære, etter hvert som de begynner å bli langt mer pålitelige og mindre forbundet med svindel. Dette gjelder imidlertid også for kryptovaluta. Enklere og mer brukervennlige investeringsverktøy har åpenbart mye å si for hva privatpersoner velger å investere i.