Dataspillbransjen er et stort, og hurtigvoksende marked, som fortsatt har et svært stort potensial. De store aktørene i markedet har hatt et bra år, til tross for koronapandemien, og de imponerende resultatene har vist at gaming er en motstandsdyktig vekstbransje.

Til tross for at sosial distansering og hjemmekontor skaper nye utfordringer for spillutviklerne, stiger tallet på antall spillere til værs. Underholdning på nettet er mer populært enn noen gang, noe som gjenspeiler seg både i salget av dataspill, omsetningen inne i butikkene i spillene – som selger fiktive gjenstander – og i andre bransjer. Netthandelen har skutt i taket, og det samme har gamblingbransjen på nett gjort takket vært smart markedsføring i koronaperioden. Free casino spins og gode andre tilbud har økt interessen rundt gambling mens folk over hele verden har sittet inne det siste halve året.

Selskap som kan fortsette å tilpasse seg til – og forme – spillernes etterspørsel etter interaktiv elektronisk underholdning kan vise seg å gi god avkastning for eierne. Det er noen få aksjer som skiller seg ut som de beste dataspill-aksjene i et langsiktig perspektiv: Capcom, Tencent og Electronic Arts.

1. Capcom

Capcom (OTC:CCOEF) utvikler og gir ut dataspill, og gjør det bra for tiden takket være vellykkede lanseringer som har styrket deres posisjon. Populære spill som Resident Evil og Monster Hunter kan vise til imponerende salgs- og inntektsvekst, og selskapet har en hel haug av andre spill bak disse. Selskapet eier dessuten franchiser som Mega Man, Devil May Cry og Street Fighter, i tillegg til et omfattende bibliotek av mindre kjente, men høyt elskede, klassikere.

Det finnes mange grunner til å like dette erfarne japanske spillselskapet, som har vært en del av bransjen i tiår og har laget noen av plattformens mest minneverdige spill.

Capcom betaler også ut utbytte, og målet deres er å gi rundt 30 % av de årlige inntektene sine tilbake til eierne i form av utbytte. Inntjeningen i dataspill-bransjen kan være uforutsigbar, men ledelsen har sagt at å betale ut utbytte er en viktig del av selskapets drift.

2. Tencent Holdings

Tencent Holdings (OTC:TCEHY) er et kinesisk multimediakonglomerat som også er verdens største dataspill-selskap hvis man ser kun på omsetning. Selskapets styrke ligger i multimedia, det sosiale nettverket WeChat, og deres eierandeler i andre spillselskaper. Dette gjør selskapet utmerket som en diversifisert investering i både teknologi og innhold.

League of Legends, Tencents mest populære spill, har gjort det sterkt siden lanseringen i 2019, og er fortsatt et populært spill innen eSports. Selskapet står også bak det særdeles populære mobilspillet Honor of Kings. I tillegg til Tencents egenproduserte spill, eier selskapet betydelige andeler i andre spilleverandører som Epic Games, Supercell, Activision Blizzard og Ubisoft.

3. Electronic Arts

Electronic Arts (NASDAQ:EA) ble grunnlagt i 1982 og har spilt en stor rolle i utviklingen av den interaktive underholdningsbransjen. Selskapet er også det nest største i USA når man ser på omsetning. Selskapet er markedsledende innen sportsspill, takket være populære lisensierte franchiser som Madden NFL og FIFA. De har også en rekke høyprofilerte spill som The Sims, Apex Legends og Battlefield.

Den globale populariteten til dataspill kommer sannsynligvis til å fortsette å vokse de kommende tiårene, noe som gir ledende utgivere muligheten til å nå nye spillere, og øke salget i fremvoksende geografiske markeder. EAs pålitelige spilltitler, og deres erfaring med å utvikle og markedsføre titler spillerne liker, bør kunne hjelpe selskapet utnytte veksten framover. Kontinuerlig utvikling av programvare for digital distribusjon, og salg av virtuelle spillgjenstander bør også drive salget og marginene oppover.

Investering i dataspill ser ut som en langsiktig vinner

Folk elsker underholdning, og dataspill tilbyr et bredt utvalg opplevelser som har en unik tiltrekningskraft. De ledende selskapene i dataspill-bransjen burde fortsette å dra fordel av veksttrendene som utvider markeder over hele verden, og har potensial til å levere sterke tall for eierne sine framover.

Dataspill-selskapene vil nok sikkert møte noen uventede fartshumper på veien, men det er likevel stor sjanse for at den globale etterspørselen etter spill vil fortsette å vokse. Det finnes dessuten et stort potensial innen interaktiv underholdning, og for investorer som søker vekst innebærer denne dynamikken at det er verdt å innlemme noen spillaksjer i porteføljen din.