En ny balkongdør vil fornye hjemmet ditt på en flott måte. I tillegg vil en ny balkongdør innfri dagens krav og forventinger om energibesparelser i forhold til innemiljø og regulering av varme. Det kan være kostbart å gå til anskaffelse av en helt ny balkongdør som tilfredsstiller dine forventinger. Det kan derfor lønne seg å oppdatere den balkongdøren som du allerede har montert i forhold til balkongen.

Mange nordmenn opplever at en balkongdør ikke tilfredsstiller kravene til å holde kulde og fukt ute. Det er også vanlig å oppleve at det er mye trekk ved balkongdøren. Dette kan medføre at boligen din er kaldere enn det den behøver å være.

Oppgradering av balkongdør

Ved en oppgradering av en balkongdør vil du oppleve at kulde og fukt holdes ute slik at innemiljøet på sikt blir bedre. Fukt og kulde holdes effektivt ute grunnet funksjoner som isolering og funksjoner. I tillegg vil en balkongdør med vinduer oppdateres med nye og bedre vinduer.

Du kan eventuelt montere et innevindu på vinduets innside for å oppnå beste isoleringseffekt. Du bør også sjekke om karmer og lister er godt nok isolert. Hvis dette ikke er tilfelle kan du med god effekt fjerne den eldre isoleringen og deretter isolere på nytt.

Ballkongdør i ulike design og funksjoner

Hvis du ønsker å gå til anskaffelse av en ny balkongdør kan du velge mellom utallige dører i det norske markedet. Du kan velge mellom et stort utvalg av moderne funksjoner og design. Det finnes mange alternativer som alle gir en meget god løsning.

Balkongdører kan fås med styrefunksjon om dette er en løsning som passer bedre for din bolig. Du kan også velge om et vindu skal integreres i døren. Det er også viktig å vurdere balkongdører i forhold til kostnad og funksjon.

Energi og kostnadsbesparelser

En effektiv og funksjonell balkongdør skal bistå til at kulde og fukt holdes ute fra boligen. Det er derfor viktig at balkongdøren har funksjoner som god isolering og en tilstrekkelig lukkefunksjon. Det er også viktig at det ikke kommer trekk langs gulvet når du lukker døren.

Med tilfredsstillende egenskaper vil du oppnå gode energi og kostnadsbesparelser. Boligens innemiljø vil på sikt bli bedre og du vil gjerne oppleve at strømutgifter går ned i forhold til tidligere. Dette er er besparelser som mange nordmenn setter pris på.

Invester i en ny balkongdør

En ny balkongdør er en god investering i forhold til kostnader relatert til fuktskader og inneklima. En ny balkongdør vil også føre til at boligen din opprettholder varmen på en tilstrekkelig måte. Du vil slik ikke bruke så mye strøm som du gjorde tidligere. På denne måten vil du erfare at din strømkostnader går ned på sikt.

I stedet for å gå til anskaffelse av en ny balkongdør kan du oppgradere balkongdøren som allerede er montert i boligen. Du oppnår gode resultater om du tetter igjen eventuelle lekkasjer i dørkarmer og lister. Dette er lekkasjer som fører til at trekk og fukt kan komme inn i sprekker og slik føre til at varmen forsvinner lettere.